کانادا یکی از محبوبترین مقصدهای مهاجرتی در جهان است که فرصتهای فراوانی را برای کار و تحصیل و زندگی باکیفیت در اختیار مهاجران قرار میدهد. با این حال یکی از مشکلات مهم مهاجران ایرانی در این کشور، افسردگی بعد از مهاجرت است. این معضل روانی شامل مواردی مانند دلتنگی برای اعضای خانواده، مشکلات عدم تطابق فرهنگی، ناتوانی در ارتباط با شهروندان کانادایی و … میشود.
در این مطلب، با خدمات بهترین روانشناس ایرانی در کانادا برای مقابله و حل این مشکلات روانی آشنا میشوید. ما همچنین فهرستی از روانشناسان برتر ایرانی در کانادا را در صفحه سلامت سایت تابلو در اختیار شما قرار میدهیم.
افسردگی بعد از مهاجرت در کانادا
مهاجرت تصمیمی است که در زمانی طولانی مدت گرفته میشود و ما معمولا دلایل متعددی برای مهاجرت داریم. اما بعد از تحمل دشواریها و طی مراحل مهاجرت به کانادا بسیاری از مهاجران دچار شرایط روانی ویژهای میشوند که آن را با نام کلی افسردگی بعد از مهاجرت میشناسیم. این حالت روانی ناشی از دلائل مختلفی است و نمودهای متفاوتی مانند دلتنگی، شوک فرهنگی، ناتوانیهای ارتباطی یا انزواطلبی دارد.
در واقع سازگاری با محیط و فرهنگ جدید برای مهاجران آسان نیست و وجود موانع زبانی نیز میتواند این شرایط را تشدید کند. در چنین مواقعی است که خدمات یک روانشناس ایرانی در کانادا میتواند راهگشا باشد. از خدمات تراپیست ایرانی میتوانید برای درمان افسردگی بعد از مهاجرت استفاده کنید.
دلایل بروز افسردگی بعد از مهاجرت در کانادا
شما با پشتکار و اعتماد به نفس بالا و صرف هزینههای بالا توانستهاید به کشور کانادا مهاجرت کنید. درست در زمانی که دیگر میتوانید کانادا را خانه جدید خود بنامید ممکن است با احساساتی مانند دلتنگی شدید برای وطن، اعضای خانواده و دوستان و … مواجه شوید یا حتی برای تطبیق با ویژگیهای آبوهوایی کانادا و فرهنگ مردم آن مشکل داشته باشید.
بهتر است ابتدا به این نکته اشاره کنیم که شما تنها نیستید و تقریبا اکثر مهاجران در اوائل دوران حضور خود در کشور جدید، سطوحی از افسردگی بعد از مهاجرت را تجربه میکنند.
از سوی دیگر مواردی مانند دلتنگی برای مبدا مهاجرت و اعضای خانواده، امری کاملا طبیعی است. همچنین ایجاد حس تعلق به مکان و جامعه جدید، امری زمانبر است. همچنین امکان استفاده از خدمات روانشناس و روان پزشک ایرانی در کانادا نیز برای شما وجود دارد.
با این حال بد نیست ابتدا دلایل بروز افسردگی بعد از مهاجرت به کانادا را بشناسید. برخی از این دلایل را با هم مرور میکنیم.
شوک فرهنگی
شوک فرهنگی شامل احساس اضطراب در مهاجران در زمان مواجهه با یک فرهنگ جدید است. در واقع با حضور در کانادا ناگهان خود را در جامعهای میبینید که از نظر آدابورسوم، روش احوالپرسی، ارتباط بین همسایهها، فرهنگ کار و … تفاوت زیادی با کشور شما دارد. در واقع شما باید اجتماعی بودن را در کانادا از ابتدا بیاموزید و برخی از عادتهای خود را تغییر دهید. این شوک فرهنگی، گونهای از حس غربت را ایجاد میکند و میتواند عاملی برای بروز افسردگی باشد.
زمستانهای طولانی در کانادا
تغییرات آبوهوایی میتوانند در خلقوخوی افراد تاثیر داشته باشند. کشورهای کانادا و ایران نیز تفاوتهای زیادی از نظر آبوهوا دارند و ماههای زمستانی در کانادا میتوانید بسیار طولانی بهنظر برسد. همچنین ممکن است در ابتدا ترجیح بدهید در زمستان، زمان بیشتری در خانه بمانید که این مساله میتوانید شرایط را برای بروز افسردگی و تجربه دلتنگی شدیدتر فراهم کند.
موانع زبانی
در حدود 67.5 درصد از مردم کانادا به زبان انگلیسی صحبت میکنند. بنابراین اگر به زبان انگلیسی تسلط کامل دارید، مساله مانع زبانی برای شما در کانادا کمرنگ است. با این حال حتی افرادی که به این زبان انگلیسی تسلط دارند، ممکن است دچار دلتنگی برای مکالمه به زبان مادری شوند.
از سوی دیگر 13.3 درصد از مردم کانادا فقط به زبان فرانسوی صحبت میکنند. وجود مانع زبانی نیز میتواند احساس غربت را در مهاجران تازهوارد تشدید کند.
ترس از تنهایی
ترس از تنهایی یکی از بزرگترین ترس های وجودی بشر است. بعد از مهاجرت شما به عنوان یک تازه وارد دوست وآشنا یا ندارید یا خیلی کم و غیر صمیمی هستند. این موضوع نبود یا کمبود دوستان صمیمی، جدای از آنکه دیگر نمی توانید اوقات فراغت خود را با دوستان و خانواده بگذرانید و از مهمانی و گردش دیگر خبری نیست، در ناخوداگاه فرد حس ترس از تنهایی را فعال می کند که یکی از دلایل اصلی افسردگی است.
علائم افسردگی بعد از مهاجرت
افسردگی بعد از مهاجرت یک شرایط روانی ویژه است که بر اساس دلایل بروز خود میتواند نشانههای مختلف مانند استرس و اضطراب داشته باشد. البته باید بدانید که برخی از واکنشهای روانی ما در محیط جدید، همچون مکانیسمهای دفاع روانی هستند و به ما کمک میکنند تا در امنیت باقی بمانیم. با این حال در بسیاری از موارد این علائم، واقعا آزاردهنده میشوند و حتی میتوانند روند عادی زندگی در کانادا را مختل کنند. در چنین مواقعی باید از راهکارهای درمان خانگی و خدمات دکتر روانشناس ایرانی در کانادا استفاده کنید.
برخی از علائم رایج افسردگی بعد از مهاجرت عبارتند از:
• حس دلتنگی شدید برای اعضای خانواده که در ایران حضور دارند
• احساس خیانت به وطن
• حس دلتنگی برای شهر محل زندگی در ایران
• احساس غم و ناراحتی شدید در طولانی مدت
• بیعلاقهگی نسبت به تفریحات و فعالیتهای اجتماعی
• کاهش انرژی جسمی و روانی
• عدم تنظیم خواب
• تغییرات اشتها مانند افزایش و کاهش اشتها
• تمایل به انزواطلبی و ماندن در خانه
• احساس پوچی و ناامیدی
• احساس گناه افراطی و غیرواقعبینان
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی بعد از مهاجرت هستند؟
بر اساس آمارها پناهجویان و افرادی که از ماندگاری خود در خاک کانادا اطمینان ندارند دچار استرس بیشتری بعد از مهاجرت به این کشور هستند. برای مثال برخی از روشهای مهاجرتی از نوع مشروط است و متقاضی مهاجرت باید بعد از مدتی شرایط لازم را فراهم کند که میتواند شامل ارتقای نمره مدرک زبان و مواردی از این دست باشد. این حس بلاتکلیفی کاتالیزوری بر هوم سیک شدن یا افسردگی است.
از سوی دیگر سالمندان بهدلیل دشواریهای تطبیق فرهنگی و تغییر عادتهای اجتماعی بیشتر از جوانان دچار حس دلتنگی برای زادگاه خود میشوند. در هر سنی هم که باشید، عدم تسلط به زبانهای انگلیسی و فرانسوی میتواند زمینه را برای بروز علائم افسردگی بعد از مهاجرت فراهم کند.
تفاوت شرایط افسردگی بعد از مهاجرت بین مجردها و متاهلها
شرایط افسردگی بعد از مهاجرت برای مجردها و متاهلها متفاوت است. افراد مجرد وابستگیهای کمتری از نظر عاطفی دارند و دلتنگی آنها بیشتر شامل دلتنگی برای اعضای خانواده و دوستان میشود. در صورتی که بههمراه همسر خود به کانادا مهاجرت کرده باشید نیز مشکلات کمتری خواهید داشت؛ البته به این شرط که تلاش کنید تا با توجه بیشتر به یکدیگر و مکالمه غم غربت را برای همسر خود کاهش دهید. همچنین میتوانید یکدیگر را به ارتباط با جوامع محلی و شرکت در فعالیتهای گوناگون تشویق کنید. از سوی دیگر در صورت بروز مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر خود میتوانید از خدمات کاپل تراپی یک روانشناس ایرانی در کانادا بهره بگیرید.
با این حال اگر نتوانسته باشید به همراه همسر خود به کانادا مهاجرت کنید، به شدت در معرض افسردگی بعد از مهاجرت قرار دارید. در این زمان استفاده از نرمافزارهای چت ویدئویی تا حدودی راهگشا است تا مقداری با خلاء عدم حضور همسر خود کنار بیایید. با این حال این مساله ابعاد مختلفی دارید و بهترین راهکار این است که به یک تراپیست ایرانی در کانادا مراجعه کنید.
راههای مقابله با افسردگی بعد از مهاجرت
مهاجرت بهخودی خود دشواریهای گوناگونی دارد و در صورتی که با نشانههای افسردگی بعد از مهاجرت روبهرو شوید، مشکلات شما بیشتر میشوند. بنابراین باید به فکر حل مشکل باشید. خوشبختانه راهکارهای مختلفی برای مقابله با افسردگی بعد از مهاجرت وجود دارند که در ادامه برخی از آنها را مرور میکنیم.
درمان خانگی افسردگی بعد از مهاجرت
اگر نشانههای افسردگی بعد از مهاجرت برای شما محدود هستند شاید بتوانید پیش از مراجعه به یک روانشناس ایرانی در کانادا از راهکارهای خانگی نیز استفاده کنید.
یکی از این راهکارها این است که بار دیگر انگیزههای خود برای مهاجرت را مرور کنید. به این فکر کنید که تحمل دشواریهای مهاجرت برای چه دلایلی بوده است و در صورت تحمل این سختیها چه چیزهایی را به دست خواهید آورد. خوشبختانه در اکثر موارد، مهاجران ایرانی در کانادا کیفیت زندگی بسیار بهتری را تجربه میکنند و امید به زندگی و آینده نیز در آنها افزایش مییابد. بنابراین میتوانید هر شب قبل از خواب، دستاوردهای امروز و آینده را برای خود یادآور شوید.
یک راهکار خانگی دیگر برای کنترل نشانههای افسردگی بعد از مهاجرت، نوشتن جملات الهامبخش است. این جملات انگیزههای شما برای موفقیت و پیشرفت در محیط جدید را افزایش میدهند. کافی است با مقداری جستجو در این اینترنت جملاتی را انتخاب کنید که بیشترین تاثیر را بر روی شما دارند. سپس آنها را یادداشت کرده در مکانی قرار دهید که بتوانید هر روز آنها را مرور کنید.
از سوی دیگر هرگز نقش تغذیه و ورزش را در کنترل نشانههای افسردگی بعد از مهاجرت دست کم نگیرید. در کشور کانادا نیز به طیف وسیعی از مواد غذایی دسترسی خواهید داشت و حتی میتوانید بعد از بررسی سبک تغذیه در کانادا و میزان کالری و ویتامینهای مواد غذایی در این کشور، غذاهای جدید را امتحان کنید.
همچنین در صورتی که زمان زیادی را در خانه سپری میکنید میتوانید از دستگاههای بدنسازی چندمنظوره برای ایجاد یک باشگاه خانگی استفاده کنید. بدون شک حفظ تناسب اندام و ورزش روزانه نیز سطح استرس و اضطراب را در شما کاهش میدهد.
یک برنامه روزانه برای خود ایجاد کنید
ایجاد یک برنامه کاری مشخص این حس را در شما ایجاد میکند که در کانادا نیز مانند ایران، بر شرایط زندگی خود کنترل دارید. یک دفترچه یادداشت بردارید و کارهایی را که به آنها علاقه دارید و یا انجام آنها ضرورت دارد، یادداشت کنید. بررسی روزانه این برنامه کاری احساس تطبیق با شرایط جدید را نیز در شما ایجاد میکند.
در ماههای سرد سال نیز از خانه بیرون بیایید و فعال باشید
سرمای هوا در ماههای سرد سال و طولانی بودن شبها ممکن است باعث شود که بخواهید بهطور مداوم در خانه بمانید و این ایده بدی است. بنابراین سعی کنید دست کم یکبار در روز پیادهروی کنید و فعالیت بدنی داشته باشید. همچنین استفاده حداکثری از نور خورشید مزایای بسیاری برای شما دارد؛ برای مثال مقداری ویتامین D دریافت میکنید و از آن گذشته با محله خود بیشتر آشنا میشوید. فعالیت بدنی و تنفس هوای تازه نیز تاثیری عالی در خلق و خوی شما خواهد داشت.
با دیگران ارتباط برقرار کنید
شما به کانادا مهاجرت کردهاید و از دوستان و اعضای خانواده خود دور هستید. با این حال این بهمعنای قطع ارتباط نیست؛ بنابراین هر از گاهی با استفاده از فناوریهای آنلاین با آنها در ارتباط باشید و تجربههای خود در محیط جدید را با آنها به اشتراک بگذارید. از سوی دیگر حتی با وجود تسلط ناکافی به زبان انگلیسی این امکان وجود دارد که دوستانی در کانادا پیدا کنید و سطوحی از ارتباط دوستانه و اجتماعی را برقرار کنید. برای مثال میتوانید در محیط باشگاه دوستانی پیدا کنید و یا با همسایگان خود ارتباط بگیرید..
با جوامع ایرانی در ارتباط باشید
“از ایران اومدیم که دیگه ایرانی نبینیم”
“من تمایلی به ارتباط با ایرانی ها ندارم، ایرانی های مهاجر خیلی بد هستند، من فقط با وایت ها میخوام ارتباط داشته باشم”
“وای امان ازین ایرانی ها، چقدر قیافه میگیرن، من که همه دوستام کانادایین”
شاید شما هم شبیه این جملات را شنیده باشید، اما باید بدانید که ارتباط با جامعه و مردمان همخون و همزبان یکی از اصول اولیه فطرت انسان است، مقابله و سرکوب آن به هر دلیلی چیزی جز روان نژندی و آسیب به سلامت روح به همراه نمی آورد.
اگر بنا بود براساس این تفکرات مهاجران در غربت زیست کنند هرگز کامیونیتی و یا محله های ملل مختلف در کشورهای مهاجرپذیر شکل نمی گرفت.
عدم ارتباط با فرهنگ و مردم زادگاه، نه تنها نمادی از باکلاسی و برجستگی نیست بلکه نشان از خودفریبی و عدم سلامت روان است.
خدمات روانشناس ایرانی در کانادا برای درمان افسردگی بعد از مهاجرت
کنار آمدن با استرس و اضطراب بعد از مهاجرت به کانادا کار آسانی نیست و گاهی این نشانههای این شرایط روانی در حدی هستند که نمیتوان به درمانهای خانگی و شخصی اکتفا کرد. در چنین شرایط مراجعه به روانشناس بهترین راهکار است.
همچنین ممکن است در حد قابل قبولی به زبان انگلیسی یا فرانسوی مسلط نباشید، بنابراین بهترین ایده انتخاب یک روانشناس یا روان پزشک ایرانی در کانادا است. از سوی دیگر یک روانشناس ایرانی در کانادا بهدلیل آشنایی با فرهنگ و زبان ایرانی، بهتر از روانشناسان خارجی میتواند احساسات و مشکلات شما را درک کند.
جلسات مشاوره با این روانشناسان ممکن است شامل جلسات حضوری یا آنلاین باشد. در هر صورت این متخصصان با بررسی نشانههای افسردگی بعد از مهاجرت، دلایل بروز این نشانهها و نیز بررسی سطح استرس و اضطراب شما بعد از مهاجرت، برای کنترل این نشانهها و کاهش غم غربت، بهترین راهکارها را به شما پیشنهاد میکنند.
بهترین روانشناسان ایرانی در کانادا در تابلو
اگر بهتازگی به کانادا مهاجرت کردهاید و دچار دلتنگی شدید برای اعضای خانواده و دوستان خود در ایران هستید و یا افسردگی و استرس شدید را تجربه میکنید، اصلا نگران نباشید. ما در وبسایت تابلو فهرستی از برترین روانشناسان ایرانی در کانادا را برای شما قرار دادهایم تا با استفاده از خدمات آنها بتوانید در سریعترین زمان ممکن نشانههای افسردگی بعد از مهاجرت را کنترل کرده و هرچه زودتر با شرایط جدید کنار بیایید.
ما همچنین در دستهبندیهای مختلف، متخصصان رشتههای دیگر را در تابلو، راهنمای مشاغل ایرانیان کانادا به شما معرفی میکنیم.
دیدگاهها