کانادا را می‌توان کشوری با جامعه‌ای چند فرهنگی دانست که همواره مقصد مهاجران مختلفی از سراسر دنیا بوده است. در همین راستا یکی از برجسته‌ترین گروه‌ از مهاجران در این کشور،‌ ایرانیان هستند که موفق شده‌اند در بخش‌های مختلف جامعه کانادا نقشی اساسی را بر عهده بگیرند. در ضمن طبق آمارها کانادا بیشترین تعداد ایرانیان را بعد از کشور آمریکا در خود جای داده است. در صورتی که تصمیم به مهاجرت به کانادا را دارید، یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، جامعه ایرانیان کانادا است. در این مطلب از وب سایت تابلو مشاغل قصد داریم آمار دقیق جمعیت ایرانیان مهاجر در کانادا را در اختیار شما قرار بدهیم.

بیشترین جمعیت مهاجران ایرانی به ترتیب در چه کشور‌هایی هستند؟

به طور کل بر طبق آمار سال 2021 میلادی، جمعیت مهاجر ایرانی در خارج از ایران برابرست با 4,037,258 نفر.
آمریکا با بیش از 1.5 میلیون نفر جمعیت ایرانی که در خود جای داده است از این نظر رتبه نخست جهانی را از لحاظ تعداد مهاجران ایرانی به خود اختصاص داده است. بزرگ‌ترین موج مهاجرت ایرانیان به ایالات متحده نیز از سال 1979 میلادی به بعد اتفاق افتاده است.
کانادا نیز میزبان بیش از 400 هزار نفر ایرانی در خود می‌باشد و با توجه به سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی کشور آمریکا، به اولویت اول ایرانیان برای مهاجرت تبدیل شده است. در طرف مقابل سیاست‌های اداره مهاجرت کانادا، راحت، متنوع و همینطور انعطاف‌پذیر است.

در ادامه این بخش نگاهی خواهیم داشت به کشورهای سوم به بعد این لیست که میزبان ایرانیان هستند:

3- امارات حدودا 357 هزار ایرانی
4- آلمان در حدود 336 هزار ایرانی را در خود جای داده است
5- اسراییل با حدود 250 هزار ایرانی
6- 127 هزار نفر ایرانی در استرالیا
7- ترکیه هر ساله تقریبا 2 میلیون توریستی ایرانی دارد و میزبان نزدیک به 126 هزار ایرانی ساکن است
8- انگلیس بین 110 تا 115 هزار ایرانی
9- عراق با 111 هزار ایرانی
10- فرانسه با 90 هزار ایرانی

منبع: ویکی پدیا

نقشه پراکندگی ایرانیان مهاجر در دنیا
نقشه پراکندگی ایرانیان مهاجر در دنیا

این مطلب رو هم بخون: سیر تا پیاز استان های کانادا

چند درصد جمعیت ایران مهاجرت کرده‌اند؟

اگر بخواهیم یک آمار کلی از وضعیت مهاجران ایرانی در نقاط مختلف دنیا به شما بدهیم باید بگوییم که جمعیت مهاجران ایرانی در سال 1990 میلادی تنها معادل با 890 هزار نفر بوده است. آمار جمعیت مهاجران ایرانی اما در سال 2020 با رقمی ‌باورنکردنی به یک میلیون و هشت صد و هفتاد هزار نفر رسیده است که این مساله نشان از افزایش دو برابری جمعیت مهاجران ایرانی در دنیا در مقایسه با سی سال گذشته دارد.

دلایل جذابیت مهاجرت به کانادا در میان ایرانیان

در طی سال‌های اخیر درصد بسیار بالایی از ایرانیان تصمیم به مهاجرت به خصوص به کشور کانادا گرفته‌اند. اما چه دلایلی باعث شده‌اند تا ایرانیان این کشور را به عنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب کنند؟ یکی از دلایل مهاجرت گسترده ایرانیان به کانادا، وجود فرصت‌های شغلی اقتصادی متعدد در این کشور است.

این کشور دارای یکی از برترین سیستم‌های آموزش عالی در جهان بوده و مراکز آموزش عالی معتبر آن امکانات و فرصت‌های یادگیری بی‌شماری را برای دانشجویان فراهم می‌کنند. همین مساله نیز باعث می‌شود تا مهاجران به کانادا،‌ به تحصیل در یک محیط بین‌المللی و توسعه حرفه‌ای در زمینه تخصصی خود دسترسی داشته باشند. در ادامه این بخش قصد داریم شما را با سایر دلایل افزایش جمعیت ایرانیان مهاجر در کشور کانادا آشنا کنیم.

دلایل جذابیت مهاجرت به کانادا در میان ایرانیان
دلایل جذابیت مهاجرت به کانادا در میان ایرانیان

نظام بهداشت و درمان متمایز کانادا

کانادا با در اختیار داشتن یکی از بهترین سیستم‌های بهداشت و درمان جهان، از نظر کیفیت و دسترسی به خدمات بهداشتی به عنوان یک مقصد پرطرفدار برای مهاجران شناخته می‌شود. این کشور تضمین می‌کند که تمامی‌افراد، از خدمات بهداشتی و درمانی مرتبط با بیماری‌ها و آسیب‌های مختلف بهره‌مند خواهند شد.

تنوع فرهنگی و جوامع متنوع از دلایل رشد جمعیت ایرانیان مهاجر در کانادا است

کانادا به عنوان یکی از کشورهای پرتنوع جهان شناخته می‌شود. ترکیبی از اقوام، فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف در این کشور به شکل مسالمت آمیز همجواری می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود که مهاجران در محیطی با تنوع فرهنگی و اجتماعی بالا زندگی کنند. از این رو، می‌توانید مطمئن باشید که با هر نوع فرهنگ و مذهبی به راحتی امکان زندگی در کانادا را خواهید داشت. شاید حتی برایتان جالب باشد که بدانید درصد قابل توجهی از ایرانیان از زندگی در کشور کانادا راضی هستند و به این کشور احساس تعلق خاطر دارند.

کشور کانادا برنامه مهاجرتی متنوع دارد

یکی دیگر از دلایل افزایش چشمگیر جمعیت ایرانیان مهاجر در کشور کانادا، برنامه مهاجرتی متنوع این کشور است. آیا می‌دانستید که دولت کانادا با هدف ارتقا نرخ زاد و ولد و شاخص جوانی جمعیت خود به کمک مهاجرت سعی در جبران این معضل دارد؟

از جمله برنامه‌های مهاجرتی کشور کانادا می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

– برنامه های مهاجرتی استانی
– اسپانسرشیپی خانواده
– برنامه اکسپرس انتری

حمایت قانونی و اجتماعی

کانادا به عنوان یک کشور با نظام حقوقی پایه‌گذاری شده بر احترام به حقوق بشر و دموکراسی شناخته می‌شود. این کشور به شهروندان و مهاجران حقوق و آزادی‌های بسیاری را تضمین می‌کند که باعث می‌شود تا افراد در این محیط با اطمینان بیشتری زندگی کنند.

زندگی در کانادا با کیفیت و امنیت بالایی همراه است

در گزارش بررسی جمعیت جهان در سال 2023، کانادا به عنوان یکی از بهترین کشورها برای زندگی رتبه‌بندی شد و طبق شاخص صلح جهانی، کانادا به طور مرتب در بین 10 کشور برتر جهان قرار می‌گیرد و به صورت مداوم در نظرسنجی‌های جهانی در مورد نرخ امنیت، پیشرفت و کیفیت زندگی خوب عمل می‌کند.

این کشور نه تنها یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان را دارد، بلکه از نظر امنیت، وضعیت سلامت و بهداشت، فرصت‌های شغلی، درآمد و موارد دیگر بالاتر از حد متوسط قرار دارد. در ضمن در همین راستا باید اشاره کنیم که همه مهاجران در کشور کانادا از جمله مهاجران ایرانی از همان حقوق و آزادی‌های که همه شهروندان کانادایی دارند مانند احترام به حقوق بشر، برابری، تنوع و جامعه‌ای باثبات و صلح‌آمیز بهره‌مند هستند.

کشور کانادا برنامه مهاجرتی متنوع دارد
کشور کانادا برنامه مهاجرتی متنوع دارد

 روند مهاجرت ایرانیان به کانادا از چه زمانی شروع شد؟

در صورتی که می‌خواهید اطلاعات دقیق جمعیت ایرانیان مهاجر در کشور کانادا را بدانید یکی از سرنخ‌های مهم برای شما،‌ روند و سیر و تاریخچه مهاجرت ایرانیان به این کشور است. به طور کلی نخستین گروه از ایرانیان در ابتدای قرن بیستم میلادی وارد خاک کانادا شدند. تا بعد از پایان جنگ دوم جهانی تعداد ایرانیان ساکن در این کشور بسیار کم بود.

موج اول: اما در طی دهه 50 و 60 میلادی سالانه بین تنها 10 تا 100 ایرانی به این کشور مهاجرت می‌کردند.

موج دوم: می‌توان اینطور گفت که تا سال ۱۹۸۰ میلادی جامعه ایرانی-کانادایی توسعه چندان قابل توجهی پیدا نکرد و این روند بعد از انقلاب ‌1357 ایران که جمهوری اسلامی ‌را به قدرت رساند، دچار تغییر شد و شاخص مهاجرت به کشور کانادا به ‌طور قابل توجهی افزایش یافت.

براساس آمارها در دهه ۱۹۸۰ و بیشتر از آن در دهه ۱۹۹۰، در هر سال چند هزار ایرانی به کانادا آمدند که این روند تا به امروز نیز ادامه داشته‌ است. در ۵ ساله ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۵ تعداد ۱۵٬۵۳۵ نفر که در ایران متولد شده بودند به کشور کانادا مهاجرت کردند.

موج سوم: در فاصله ۴ ساله ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۰ این رقم ۲۴٬۶۶۵ نفر بوده و در ۵ ساله ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ نیز تعداد ۲۷٬۶۰۰ نفر دیگر مقیم کانادا شدند که متولد ایران بودند. این در حالی است که تعداد کل کاناداییان متولد ایران پیش از سال ۱۹۹۱ فقط ۲۴٬۲۸۵ نفر بوده ‌است.
موج چهارم: موج بعدی مهاجرت ایرانیان پس از سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۹ میلادی) آغاز شد و افزایش چشمگیری و رو به رشدی تاکنون دارد که تخمین زده می شود بزرگترین موج مهاجرت ایرانیان در طول تاریخ باشد.

نمودار روند مهاجرت ایرانیان به کانادا

بر اساس آمارهای منتشر شده در سال 2016 میلادی می‌توان گفت که حدودا 90 درصد از ایرانیان مقیم کشور کانادا در نقاطی مانند اونتاریو، کبک و بریتیش کلمبیا سکونت دارند که تعداد بالایی از آن‌ها در منطقه بزرگ تورنتو، منطقه بزرگ ونکوور و همینطور مونترال سکونت دارند.
در ضمن خوب است بدانید که کلانشهرهایی مانند تورنتو، ونکوور،مونترال، اتاوا و کلگری به ترتیب بیشترین جمعیت ایرانیان ساکن در کانادا را تشکیل می‌دهند.

لازم به ذکر است که جمعیت ایرانیان از سال 2001 تا به امروز رشد بسیار چشمگیری داشته است؛ به طوری که تعداد ایرانیانی که در سال 2001 در کشور کانادا مقیم بوده‌اند، تنها 71990 نفر بوده است. این میزان در سال 2011 با 168 درصد افزایش، به تعداد 128 685 نفر رسیده است.

جمعیت کانادا نزدیک به 38 میلیون نفر است که این امر باعث شده است که این کشور با کمبود شدید نیرو مواجه شود. به همین خاطر کشور کانادا پذیرش 400 هزار نفر مهاجر را از سال 2023 در دستور کار خود قرار داده است که در این بین ایرانیان سهم بزرگی از این میزان را به خود اختصاص خواهند داد.

تحولات در میزان مهاجران ایرانی (محور چپ) و نسبت مهاجر به جمعیت
تحولات در میزان مهاجران ایرانی (محور چپ) و نسبت مهاجر به جمعیت

جمعیت ایرانیان در کانادا چقدر است؟

اطلاعات به دست آمده از سرشماری‌های انجام شده در طول چند دهه اخیر همگی نشان می‌دهند که هر ساله به تعداد فارسی زبانان کشور کانادا اضافه می‌شود. حال این افراد یا از طریق مهاجرت وارد این کشور شده‌اند و یا اینکه دو رگه هستند.
تا سال 2023 در حدود بیش از 400000 ایرانی در کانادا زندگی می‌کنند که این کشور را بعد از ایالات متحده به عنوان دومین جامعه پراکنده ایرانی در جهان تبدیل کرده است.

تراکم جمعیت ایرانیان در شهر‌های مختلف کانادا

در شهرهای بزرگ کانادا مانند تورنتو، ونکوور، مونترال و اتاوا، جمعیت ایرانیان در محله‌ها و مناطق مختلف متمرکز شده‌اند و به طور کلی می‌توان گفت که توزیع جمعیت ایرانی در این شهرها با توجه به اقتصاد، امکانات و فرصت‌های شغلی متفاوت است. در ادامه این بخش قصد داریم به شما اطلاعات دقیقی در خصوص تراکم جمعیت ایرانیان در شهر‌های مختلف کانادا بدهیم.

کامیونیتی ایرانیان تورنتو

بسیاری از جمعیت ایرانیان مقیم تورنتو در حومه شمالی کلانشهر و در محله‌هایی مانند نورث یورک، ویلودیل، تورن هیل، وان، مارکام، ریچموند هیل، آرورا و نیومارکت زندگی می‌کنند. در محله نورث یورک تورنتو یکی از مناطق اصلی خرید ایرانیان در شمال خیابان یانگ با نام پلازای ایرانیان قرار گرفته است.
تعداد بالای ساکنین این محله و فروشگاه‌های ایرانی از غربت شهر برای ایرانیان کاسته است. محله نورث یورک در حدود 680 هزار نفر جمعیت کلی دارد و این منطقه به عنوان منطقه ایرانی خیز تورنتو شناخته می‌شود. ریچموند هیل نیز یکی دیگر از مناطق رو به توسعه تورنتو به شمار می‌رود که دارای فروشگاه، رستوران‌ها، کلینیک و دفاتر حقوقی ایرانی بوده که به تهران کوچک نیز معروف می‌باشد.

اطلاعات آماری اخیر نشان می‌دهند که بیش از 97 هزار از ایرانیان مهاجر در کشور کانادا در شهر تورنتو زندگی می‌کنند. تورنتو در واقع مرکز استان آنتاریو بوده و در ضمن پرجمعیت‌ترین و بزرگ‌ترین شهر کانادا نیز به شمار می‌رود. این شهر با جمعیت بیشتر از 2.8 میلیون نفر، به عنوان چهارمین شهر بزرگ در آمریکای شمالی شناخته می‌شود.

جالب است بدانید کامیونیتی ایرانیان تورنتو، بعد از لوس آنجلس بزرگترین کامیونیتی متمرکز ایرانیان خارج از ایران است.

ایرانیان مقیم شهر ونکوور

ایرانیان مقیم ونکوور اغلب در نورث ونکوور، وست ونکوور، برنابی و شهرهای سه گانه یا Tri-Cities (شامل کوکیتلام، پورت کوکیتلام و پورت مودی) سکونت دارند. در حدود 90 درصد ایرانیان ونکوور در ساحل شمالی این شهر در مجاورت کوهستان زندگی می‌کنند. این بخش گران قیمت از ونکوور شاید یادآور شمال شهر تهران برای ایرانیان باشد. سایر محله‌های شهر بیشتر خانواده محور بوده و اجاره خانه مناسب می‌باشد. خیابان لانزدیل و خیابان‌های فرعی آن در ونکوور مملو از فروشگاه‌های بزرگ و کوچک ایرانی است. به طور کلی در شهر ونکوور بیش از 46 هزار ایرانی سکونت دارند.

جمعیت ایرانیان مهاجر در مونترال کانادا

جمعیت ایرانیان ساکن در  شهر مونترال کانادا را بیشتر دانشجویان و جوانان تشکیل می‌دهند. در شهر مونترال تمرکز جمعیتی ایرانیان در یک محله همچون تورنتو و ونکوور وجود ندارد. ایرانیان مونترال در محله‌هایی مانند داون تون، ان دی جی، کوت ده نژ، شربروک غربی ساکن هستند و برخلاف هاوس نشینان تورنتو، کاندوها و رنتال‌ها را ترجیح داده‌اند.
اطلاعات نشان می‌دهند که تعداد مهاجران ایرانی در مونترال به بیش از 23 هزار نفر می‌رسد. مونترال در جنوب غربی استان کبک واقع شده و جمعیت آن هم نزدیک به 2 میلیون نفر تخمین زده می‌شود.

تراکم ایرانیان در استانهای مختلف کانادا
تراکم ایرانیان در استانهای مختلف کانادا

رده سنی مهاجران در کانادا

به طور کلی سن متقاضیان مهاجرت به کانادا از اهمیت بالایی برخوردار است. دلیل اصلی این امر، تمایل دولت این کشور به جذب نیروی کار جوان و پویا برای حمایت از اقتصاد خود است. جوانان به علت داشتن سلامتی بهتر، انعطاف‌پذیری بیشتری در زمینه یادگیری مهارت‌های جدید و توانایی در بازار کار ارجحیت دارند. به همین خاطر هم شرایط سنی برای مهاجرت به کانادا یکی از فاکتورهای اصلی در سیستم امتیازدهی است.

اصولا برای مهاجرت به کانادا حداقل سن مشخصی به‌ صورت قانونی تعیین ‌نشده ‌است؛ با این وجود، متقاضیان زیر ۱۸ سال باید دارای سرپرست قانونی در کانادا باشند. از سوی دیگر حداکثر سن مشخصی برای مهاجرت وجود ندارد، اما افراد بالای ۴۵ تا ۵۰ سال در سیستم اکسپرس انتری امتیاز کمتری دریافت می‌کنند. این به این خاطر است که سیستم مهاجرتی کانادا بیشتر بر روی افرادی که قادر به ارائه سال‌های بیشتری از کار و مشارکت در اقتصاد این کشور هستند، تمرکز دارد. در نهایت باید بگوییم که جمعیت ایرانیان مهاجر در کانادا رنج سنی بین 25 تا 55 سال را تشکیل می‌دهند.

ایرانیان مشارکت قابل توجهی در جامعه کانادا دارند

از دانشگاه، تجارت و سیاست گرفته تا رسانه‌ها و هنر، ایرانیان کانادا خود را به عنوان اعضای مولد جامعه نشان دادند.
در اینجا فهرستی از 10 ایرانی برجسته در کانادا داریم:

لیست کامل: ایرانیان مشهور کانادا

حسین امانت: معمار و طراح شهری.
خانواده قِرمزیان: توسعه‌دهندگان املاک و مستغلات.
کریم حکیمی: بنیان‌گذار حکیم اپتیکال.
رامین کریملو: بازیگر تئاتر West End که در فانتوم اپرا و عشق هرگز نمی‌میرد ظاهر شده است.
حسن خسروشاهی: بنیان‌گذار فیوچر شاپ.
رضا مریدی: نماینده لیبرال انتاریو برای ریچموند هیل، فیزیک‌دان و مهندس.
مارینا نعمت: نویسنده.
شهرزاد رفعتی: بنیان‌گذار کورپوریشن برادباند تی‌وی.
سامانتا تاجیک: ملکه زیبایی کانادا 2008.

سامانتا تاجیک ملکه زیبایی ایرانی-کانادایی کانادا در سال 2008
سامانتا تاجیک ملکه زیبایی ایرانی-کانادایی کانادا در سال 2008

برای آن دسته از افرادی که در شرف مهاجرت به کانادا هستند و یا در حال حاضر در این کشور سکونت دارند، اطلاع از جمعیت ایرانیان مهاجر در کانادا اهمیت فراوانی دارد. از مشارکت قابل توجه در دانشگاه، تجارت و هنر گرفته تا حفظ سنت‌های فرهنگی و مشارکت فعالانه در سیاست همگی باعث شده‌اند ایرانیان به بخشی جدایی‌ناپذیر از بافت کانادا تبدیل شوند.
وب سایت تابلو، پلتفرمی یکپارچه و کاربرپسند برای کاربر ایرانی ساکن در کانادا است. با استفاده از خدمات مجموعه ما ایرانیان مقیم کانادا می‌توانند به بهترین شکل ممکن به خدمات و محصولات مورد نیاز خود از تامین‌کنندگان ایرانی در نقاط مختلف کانادا دسترسی داشته باشند.

دیدگاه‌ها

نظر شما چیه؟

ورود

ثبت‌نام کنید

تنظیم مجدد رمزعبور

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید، لینکی برای ایجاد رمز عبور جدید از طریق ایمیل دریافت خواهید کرد.

تماس با تابلو
بازگشت به بالا